Спагети в гювече

Интересен прочит на класическото италианско ястие

5 от общо 2 гласа
35 мин.
Необходими продукти

спагети - 1 пакет 

сос "Болонезе" от рецептата ни за сос "Болонезе" 

кашкавал - 200 гр 

масло - 50 гр 

пресен босилек - 1 стрък 

Спагети в гювече звучи доста примамливо. Особено като се има предвид колко популярна става италианската кухня у нас през последните години. Това в никакъв случай не е побългарена рецепта, а интересен начин за представяне на класическо италианско ястие като спагетите „Болонезе“. Освен това е практично решение в случаите, когато сте направил повече и не сте успели да изядете всичко.

Никой не обича вчерашни спагети. Ако ги сложите в гювече обаче, поръсите ги с щедро количество кашкавал и ги запечете колкото кашкавалът да се разтопи и да се зачерви, няма да има недоволни, гарантират кулинарите от Mate Kitchen. Даже напротив. За да сме съвсем точни, трябва да отбележим, че въобще не е задължително да ползвате сос „Болонезе“. В гювече можете да приготвите спагети с какъвто сос ви харесва. Не е задължително да ползвате и спагети. Всякакъв друг вид паста ще ви свърши работа.

Ако приготвяте ястието със спагети, останали от предишния ден, ще сте готови за по-малко от половин час. В случай че решите да си направите рецептата специално, от Mate Kitchen предупреждават да предвидите повече време, тъй като ще трябва да си сварите соса. Разбира се, винаги можете да ползвате и готов сос от магазина, но вкусът на домашно приготвения не може да се замени с нищо друго.

Начин на приготвяне:

1. Сложете тенджера с вода на котлона. След като заври, сложете в нея спагетите и ги варете до готовност.

2. Загрейте маслото в тиган и изсипете в него отцедените спагети. Разбъркайте и добавете соса „Болонезе“. Гответе няколко минути, за да поемат спагетите вкуса и ароматите.

3. Прехвърлете спагетите в гювечета, поръсете ги с настърган кашкавал и запечете за десетина минути, колкото кашкавалът да се разтопи и да се зачерви.

4. Извадете ароматните спагети в гювече от фурната, поръсете с нарязан пресен босилек и поднесете веднага.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа спагети, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти