Салата с лимец, печени домати и козе сирене

Вкусно и засищащо

Салата с лимец, печени домати и козе сирене
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
90 мин.
Необходими продукти

200 г лимец 
100 г меко козе сирене
3 с. л. див лук
1 ч. л. сол
2 с. л. балсамова редукция
2 с. л. зехтин
листенца пресен босилек
за печените домати:
500 г домати
1 глава червен лук
1 глава чесън
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер 

Начин на приготвяне:

Разполовете доматите или ги нарежете на четвъртинки.

Обелете лука и го нарежете на 8 парчета, а главата чесън разполовете напречно, без да я белите.

Сложете всичко в купа, полейте със зехтина и разбъркайте. Добавете солта, захарта, черния пипер и разбъркайте добре.

Изсипете в тавичка, сложете чесъна между доматите и печете за 60-70 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Накиснете лимеца в студена вода за около час. Изплакнете, отцедете и варете в подсолена вода 20 минути.

В чинии за сервиране сложете от охладения лимец, печените зеленчуци и козето сирене, смесено с наситнения див лук. Полейте с малко балсамико и зехтин и украсете с листа пресен босилек.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти