Руло от кайма със спанак и сирене

Пролетна и свежа версия на традиционното руло

5 от общо 1 гласа
80 мин.
Необходими продукти

За рулото:

кайма смес - 600 гр 

яйца - 1 бр  

зелен лук - 1/2 връзки  

магданоз - 1/2 връзки  

чубрица - 1 с.л.  

черен пипер на вкус

За плънката:

спанак - 300 гр 

сирене - 200 гр  

зелен лук - 1 връзка 

моркови - 1 бр 

чесън - 1 скилидка  

олио - 50 мл 

За заливката:

кашкавал - 50 гр  

яйца - 1 бр  

Тази рецепта е пролетна версия на руло от кайма, в което, вместо традиционния микс от зеленчуци и варено яйце, завиваме плънка от спанак и сирене. По-леко е от рулото „Стефани“ и със сигурност ще ви хареса, обещават от Mate Kitchen

Особеното на това руло от кайма е, че се ползва единствено и само зелен лук. Той овкусява както каймата, така и плънката и придава онази характерна пролетна свежест, която няма как да постигнем със стар лук. А пък и комбинацията от стар лук и спанак е малко нелогична, когато става въпрос за пролетно готвене. Иначе подправките са традиционните за кайма – черен пипер и чубрица. По желание за допълнителен вкус може да добавите и малко червен пипер, съветват от Mate Kitchen.

Руло от кайма обикновено се поднася с картофено пюре и печен сос. На плънката от спанак и сирене обаче повече ѝ подхождат задушените зеленчуци.

Миксът от броколи, карфиол и моркови е повече от подходящ. Обърнете ги за няколко минути в масло и повече не им трябва.

Свежата сезонна салата също пасва. Като цяло идеята на рецептата е свежестта да избухне в чинията и нищо да не напомня за студените месеци и плътного и гъсто готвене, с което са неизменно свързани. Никакви картофи, никакъв ориз, никакви гъсти сосове.

Начин на приготвяне:

За рулото

1. Омесете каймата със ситно нарязаните пресен лук и магданоз, яйцето, чубрицата и черния пипер и оставете да отлежи докато приготвите плънката за рулото.

За плънката

2. Измийте добре спанака, нарежете го и го задушете в тиган със загрято олио заедно с нарязания пресен лук и чесън и настъргания на едро морков. Оставете за 5-6 минути на слаб огън, след което натрошете вътре сиренето, разбъркайте хубаво сместа и оттеглете от котлона.

3. Вземете лист алуминиево фолио и го намажете с олио. Разстелете върху него каймата на правоъгълник с дебелина 1 см. Отгоре изсипете спаначената плънка. Разнесете я равномерно и навийте рулото с помощта на фолиото. Преместете рулото в тава, покрита с хартия за печене, и печете на 200 градуса около 40 минути или докато каймата се зачерви.

За заливката

4. Извадете рулото и разпределете отгоре смес от настъргания кашкавал и едно сурово яйце. Върнете във фурната колкото кашкавалът да се зачерви.

5. Нарежете готовото руло на филийки и сервирайте с гарнитура по желание.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти