Рецептите на Катето Евро: паста с доматен сос и босилек

Рецептите на Катето Евро: паста с доматен сос и босилек

g
Снимка: Катето Евро
4.5 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

1 пакет къси макарони пене ригате
готови сосове за паста: с домати и босилек, с домат и чушка
няколко скилидки чесън
зехтин
пресен босилек

Навремето,когато бях дете, пастата не беше толкова позната на трапезата ни.

Пастата, която познавахме се ограничаваше с макарони със сирене и захар и то за закуска.

Когато мама се е оженила за баща ми, а той е албанец и тяхната кухня е взаимствала много от италианската, той е приготвял паста, за която баба ми беше разказвала.

Има две рецепти, които знам от него, едната е макарони с доматен сос с гъби, кайма и кашкавал, запечени на фурна и другата, много проста и лесна за приготвяне, тогава, когато нищо друго не ви хримва.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Италианците често поднасят като предястие малко паста, направена без месо, само с подправки, които стимулират апетита.

Подходящи за предястие са късите макарони, наречени пене ригате. Докато се варят в подсолена и подправена с няколко лъжици зехтин вода, аз правя соса. 

Смесвам двата готови соса за паста - единият с босилек, а другият - леко пикантен, с чушка.

После накълцвам чесъна и задушавам в малък тиган с лъжица зехтин.

Когато изключа котлона, прибавям намачкани листенца босилек.

 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти