Рецепта на шеф Манчев: Капама в тиква

Време за приготвяне: 2 часа

Рецепта на шеф Манчев: Капама в тиква
Снимка:
0 от общо 0 гласа

Капамата е традиционно българско ястие, което се приготвя в региона на Банско и Разлог.

Време за приготвяне: 2 часа

Продукти:

1 тиква - около 2 кг.

300 гр. пилешка пържола от бут с кожа

300 гр. свински врат с кости

300 гр. пилешки гърди

3 парчета домашно приготвена наденица 

100 гр. лук

150 гр. моркови

250 гр. печурки

2 парчета домат

100 гр. праз лук

1 връзка магданоз

1 скилидка чесън 

лют пипер на вкус

20 гр. червен пипер 

сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Срежете върха на тиквата с остър нож. След това издълбайте семената и оставете страните напълно изчистени.

Изпечете тиквата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

В дълбок тиган поставете различните видове меса и зеленчуци, нарязани на по-големи парчета, и ги сгответе.

Овкусете с настъргания магданоз, чесън, сол, черен пипер, лютия и червения пипер.

Напълнете тиквата с месото и зеленчуците.

Увийте тиквата с алуминиево фолио за готвене и я изпечете на 180 градуса докато стане готова.

Сервирайте с подправки и плодове, които са типични за Коледа.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти