Пълнено пиле с плънка от стар хляб

Апетитно и по-лесно от традиционното пълнено пиле

5 от общо 1 гласа
107 мин.
Необходими продукти

пиле - 1 бр 

яйца - 1 бр  

лук - 1 глава  

пилешки дробчета - 2 броя 

хляб - 2 филии  

прясно мляко - 100 мл 

магданоз - 1/2 връзки 

олио - 8 с.л. 

червен пипер - 1 ч.л.

сол на вкус

черен пипер на вкус

Приготвянето на това пиле по рецепта на Mate Kitchen е значително по-лесно от традиционното пълнено пиле и причината за това е много проста. В тази рецепта няма ориз, който трябва предварително да подготвите кулинарно, така че да се сготви идеално, без да остане твърд или пък да се разкашка. Плънката е изключително проста, но пък много вкусна. Нарочно ползваме дробчета, защото са крехки. Воденичките и сърцата тук не са подходящи, защото те представляват мускулна тъкан и първо трябва да се сварят. С това обаче ще усложним излишно готвенето. Гарантираме, че всичко ще се сготви, пилето ще се изпече и ще стане перфектно. С тази рецепта за пълнено пиле със стар хляб можете да изненадате и семейството си или да посрещнете гости.

Решите ли да си направите нашето пълнено пиле, Mate Kitchen препоръчват да ползвате бял хляб. Той има специфичен сладък вкус и с него пълнежът става по-приятен. Излишно е да ви казваме, че можете да ползвате не само стар хляб, но и пресен, мек – зависи с какво разполагате вкъщи.

Ако се притеснявате, че вашето пиле може да изгори, просто покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете го докато стане крехко и в самия край на готвенето махнете фолиото, за да се запече отгоре и кожичката да стане хрупкава.

Начин на приготвяне:

1. Първо пригответе пълнежа за вашето пълнено пиле. Запържете ситно нарязания лук в 2 с. л. олио докато стане прозрачен. Добавете дробчетата, посолете, поръсете с черен пипер и запържете за 10 минути, като от време на време разбърквате.

2. Свалете от огъня, оставете сместа да изстине и прибавете хляба, предварително накиснат в млякото и изцеден. Добавете магданоза и яйцето.

3. Разбъркайте всичко и с този пълнеж напълнете пилето. Зашийте отвора с конец и сложете пилето в огнеупорен съд.

4. Намажете пилето с олио, поръсете го с червен пипер и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато месото стане крехко. От време на време поливайте със соса, който се е отделил в тавата.

5. Отстранете конеца и нарежете изпеченото пиле на порции. Подредете ги в чиния, по средата сложете пълнежа и залейте всичко със соса от печенето. Поднесете ястието топло и с подходяща салата.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти