Пълнени камби със свинско

И смокини

Пълнени камби със свинско
Снимка: Бон Апети
3 от общо 2 гласа

Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 4 порции:
4 камби
600 г свински бут или шол
2 червени чушки
150 мл зехтин
50 г черни маслини без костилки
8 смокини
30 мл бяло вино
2 с. л. царевично брашно
600 г картофи
2–3 стръка мащерка (1 ч. л. суха)
4 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Камбите се режат на половина и се почистват от семето. Месото и червените чушки се режат на кубчета и се запържват в зехтина за 4–5 минути на умерен огън. Добавят се маслините и нарязаните на 4 смокини и се налива виното.

2. След като изври алкохолът, се доливат 200 мл вода и ястието се оставя на огъня 7–8 минути. Когато се сгъсти, се добавя брашното и се бърка 3–4 минути. Плънката се

разпределя в половинките камби.

3. Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се, режат се на шайби и се слагат в намазана с маслото тавичка за печене. Поръсват се с наситнените чесън и мащерка и се овкусяват със сол и пипер.

4. Камбите се слагат върху картофите, доливат се 200 мл вода и ястието се пече около 10 минути на 190 градуса.

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Спагети със свинско месо

Печено свинско каре с маково семе

Хрупкаво свинско с мариновани череши

Свинско бон филе по карибски

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти