Пълнен шаран върху кисело зеле

Пълнен шаран върху кисело зеле

Пълнен шаран върху кисело зеле
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Обикновено хората харесват или само морска, или само сладководна риба. Тази рецепта пък обединява и двата вкуса и това без съмнение е за добро.

Необходими продукти за 4 порции:

1 шаран, около 1 кг
300 г филе от треска или тилапия
1 белтък
200 г заквасена сметана
100 г сварени скариди, по желание
500 г обелени картофи, едро нарязани
50 г масло
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
1 с. л. градински подправки
500 г кисело зеле, ситно нарязано
200 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Филето от треска се сварява на пара и се пресова с вилица. Когато изстине, се пасира с белтъка и се прибавя малко по малко сметаната. Подправя се със сол и пипер на вкус, разбърква се със скаридите и се слага в хладилник за 30 мин.

Картофите се слагат в подсолена вряща вода за 10 мин. и се отцеждат. Още горещи се объркват с лъжица масло и магданоза.

Почистената риба се подсушава и се поръсва с подправки. Напълва се рибният пастет. В продълговата тавичка се разпределя зелето, върху него - рибата. Шаранът се намазва с масло. Около него се слагат картофите. Рибата се залива с виното и всичко се слага да се пече във фурната за 40 - 50 мин., докато се зачерви.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Как да почистим и сготвим шаран

20 + 1 рецепти за риба

Никулденски рибник

Шаран с подлучен гъбен сос

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти