Постен гювеч

От вкусен по-вкусен

Постен гювеч
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г зелен боб
2 малки патладжана
2 средни глави лук
2-3 чушки сиврия
10-12 броя бамя
2 консерви домати
олио
сол
червен пипер
магданоз

Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кубчета, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят от горчивия сок. После нарязваме лука на едро и го задушаваме в мазнината. Към него добавяме останалите зеленчуци в следната последователност - боб, чушки (почистени от семките и нарязани), патладжани, картофи (нарязани на шайби), бамя.

Задушаваме зеленчуците за няколко минути, посоляваме ги и ги поръсваме с червен пипер, прибавяме доматите, които предварително сме нарязали на ситно.

При необходимост наливаме вода, колкото да се покрият зеленчуците. Варим ястието почти до готовност. Овкусяваме го с магданоз и го посоляваме, ако е необходимо. Прехвърляме гювеча в подходяща тава и го запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти