Пилешко с гъби, зеленчуци и вино за 20 минути

Да си оближеш пръстите

Пилешко с гъби, зеленчуци и вино за 20 минути
Снимка: Бон Апети
3.67 от общо 3 гласа

Необходими продукти за 2 порции:
400 г сварено бяло месо от пиле (гърди)
3 ч. л. краве масло
1 зелена чушка
100 г гъби
3 ч. л. брашно
1 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. ч. сметана
1 печена червена чушка
1 жълтък
1 с. л. вино „Шери” или „Мадейра”

Начин на приготвяне:

1. Маслото се сгорещява в тиган. Добавят се нарязаните наситно зелена чушка и гъби. След като омекнат, се поръсва брашното и се бърка закратко. Бавно се наливат пилешкият бульон и сметаната.

2. Когато сосът заври, се прибавят нарязаното на хапки сварено пилешко месо и наситнената печена червена чушка. Огънят се намалява, внимателно се добавя жълтъкът и се разбърква. След това се налива виното.

3. Ястието се поднася по желание с препечени филийки, сухари или сварен ориз.

Вижте още рецепти в специалната колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти за супа:

Пай с пилешко и пушено сирене

Картофени палачинки с пилешко месо

Пилешко с четири сирена

Лека салата с пилешко месо

Пилешко филе

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти