Пилешки късчета с картофено пюре

Приготвени с любов и подбрани съставки

5 от общо 1 гласа
90 мин.
Необходими продукти

пилешко филе - 600 гр 

гъби - 300 гр 

картофи - 2 бр 

прясно мляко - 100 мл 

брашно - 100 гр 

масло - 50 гр  

олио - 50 мл  

сол на вкус

черен пипер на вкус

Канапе от пухкаво картофено пюре и подредени върху него запържено пилешко филе и вкусни гъби. Не е нужно да е сложно и завъртяно, за да бъде вкусно, нали! Повече от достатъчно е да бъде домашно приготвено с любов. И с правилно подбрани съставки, разбира се.

Най-важният момент в тази рецепта на Mate Kitchen е картофеното пюре. То няма да е истинско, ако не е направено с прясно мляко и повечко масло. Макар с пасатор да е по-лесно, ви препоръчваме да намачкате сварените картофи на ръка или с преса. Така пюрето става меко и пухкаво, а приготвеното с пасатор има вид на гъсто лепило.

Тук ще ви издадем една много вкусна тайна. Ако искате да поднесете картофено пюре с наистина запомнящ се вкус, сварете картофите не във вода, а в прясно мляко, разредено с вода в съотношение 2:1. Може да обогатите вкуса му с парче целина или морков, предлагат от Mate Kitchen. Тях може да пасирате отделно, защото имат по-груба структура, и след това да ги прибавите към картофите.

Що се отнася до гъбите, ние ползвахме най-масовите култивирани печурки, но вие може да комбинирате няколко вида. Ако имате диви гъби обаче, каквито и да са те, непременно ползвайте тях. Ястието ви ще има неустоим вкус и аромат. На тях дори няма да им трябват копър и черен пипер.

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на едри кубчета.

2. Сложете ги в тенджера с 1 литър вода и варете докато омекнат.

3. Отцедете водата от сварените картофи и ги смачкайте заедно с маслото, топлото мляко, солта и черния пипер.

4. Ако е прекалено гъсто, можете да добавите още прясно мляко или топъл бульон от варените картофи.

5. Нарежете пилешкото филе на късчета и го подправете със сол и черен пипер.

6. Оваляйте ги в брашно и изпържете в тиган със сгорещено олио.

7. Извадете ги и в същия тиган задушете нарязаните на филийки гъби за 5 минути, след което ги поръсете с накълцан копър.

8. Когато сервирате, направете канапе или пръстен от картофено пюре и в средата сложете от пилешкото месо и гъбите.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти