Пилешки бутчета с бяло вино

Върху канапе от лук и чесън

3.2 от общо 5 гласа
70 мин.
Необходими продукти

пилешки бутчета - 4 бр 

лук - 2 бр

чесън - 2 скилидки  

олио - 100 мл 

бяло вино - 1 ч.ч.

пилешки бульон - 2 ч.ч. 

сол - 1/2 ч.л. 

черен пипер - 1/4 ч.л. 

розмарин - 1 щипка 

суха мащерка - 1 щипка 

За всички вас, които още не са открили своята перфектна рецепта за вкусни пилешки бутчета, Mate Kitchen имат предложение. Не изисква много време и специални приготовления и се готви за малко повече от час. Имаме канапе от лук и чесън, наредени отгоре бутчета, бяло вино и ароматни подправки. Не може да бъде по-лесно от това!

Пилешкото не е месо, което да блесне с някакъв впечатляващ вкус и много хора се опитват да го очовечат с различни подправки. Обикновено му стигат и парче масло и малко бира, за да бъде перфектно. Това, разбира се, не означава, че не трябва да се оглеждаме и за други възможности за вкусно готвене. Бялото вино е перфектното решение, защото придава на месото деликатен аромат и го прави сочно и крехко. Към запържените бутчета добавяме щипка розмарин и мащерка, но не повече, защото това са силни подправки и с тях лесно може да се прекали. Лукът и скилидката-две чесън придават приятна сладникавост.

Тази рецепта за пилешки бутчета с бяло вино на Mate Kitchen ще ви свърши чудесна работа, ако сте начинаещ кулинар и се притеснявате да се впуснете в по-сложни изпълнения. Няма нищо трудно и пипкаво за правене, така че това е идея, с която да се впуснете в готвенето малко по-смело и да усетите удоволствието от него. На финала вашите пилешки бутчета трябва да са хрупкави и апетитно зачервени и да ухаят приятно на мащерка и розмарин. Лукът под тях трябва да се е задушил във виното, така че да го поднесете като гарнитура. Ще има и малко сос, в който да потопите парче хляб.

Начин на приготвяне:

1. Измийте бутчетата, отцедете ги и след това ги запържете до златисто от всички страни в добре загрят тиган с олио.

2. Нарежете лука на филийки, след това накълцайте чесъна и ги поставете в тава, намазана с олиото, в което са се пържили бутчетата. Отгоре поставете бутчетата, след това поръсете със смес от розмарин, мащерка, сол и черен пипер.

3. Залейте навсякъде с виното и пилешкия бульон, след това печете в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35-40 минути.

4. Сервирайте бутчетата с останалия в тавата сос и с гарнитура от зеленчуци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти