Пилешка яхния

По италианска рецепта

пиле
Снимка: iStock
2 от общо 1 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти:
700 г пилешки гърди или бонфиле
около 4 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
4–5 скилидки чесън, накълцани
1 малко люто чушле, без семки и накълцано
2 с.л. доматено пюре
сол
черен пипер
пресен босилек
прясна мащерка и розмарин
около 250 мл горещ пилешки бульон

Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се измиват добре и нарязват на хапки. Посоляват се със сол и черен пипер. В тенджера се загрява зехтинът и месото се изпържва, докато побелее. След което се изважда и оставя настрана.

В същата мазнина се запържват лукът, чесънът и лютото чушле. След като лукът е станал прозрачен, се добавя пилешкият бульон и доматеното пюре. Оставя се да заври.

Прибавя се и пилето. Тенджерата се похлупва с капак и се оставя да къкри, докато пилето се свари напълно за около 15 минути. След като изключите котлона, добавете ситно нарязаните подправки. Гарнирайте ястието с варен ориз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти