Пиле по ловджийски

С маслини и доматен сос

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

4 с.л. зехтин екстра върджин

4 цели пилешки бутчета

2 глави лук шалот

75 г панчета на кубчета

1 стрък селъри

1 морков

1 скилидка чесън

150 мл бяло сухо вино

600 г домати пасата

40 г черни маслини (без костилки)

40 г каперси

1-2 стръка магданоз

2 с.л. нарязан магданоз

сол и черен пипер

За сервиране:

хляб с квас, сварени пресни картофи или полента

Това е рецепта за яхния от пилешки бутчета със зеленчуци, бяло вино, маслини и доматен сос. Вкусно, особено с филия топъл хляб.

Начин на приготвяне:

1. Сипете половината зехтин в дълбок тиган или тенджера. Оваляйте бутчетата в обикновено или в оризово брашно и изтръскайте излишното. Запечатайте бутчетата в мазнината, на силен огън, по 3-4 минути от всяка страна, до златисто. Извадете ги в чиния.

2. В същия съд сипете останалия зехтин и на умерен огън запържете нарязаните на много ситно селъри, морков и лук с щипка сол, докато омекнат – за 1-2 минути. Добавете и кубчетата панчета. Добавете нарязания на ситно чесън и разбъркайте за 20-30 секунди.

3. Върнете бутчетата в тигана и добавете виното. Щом то се изпари, добавете пасираните домати и целите стръкове магданоз. Добавете маслините и предварително измитите под студена течаща вода каперси. Захлупете и гответе на слаб огън 45 минути.

4. Махнете капака и усилете огъня. Гответе още 5 минути, докато сосът се сгъсти. Поднесете ястието, поръсено с пресен магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти