Пиле по ловджийски

Чудесна яхния с вкусен сос

3 от общо 2 гласа
65 мин.
Необходими продукти

пилешки бутчета - 4 бр 

сурова наденица - 150 гр  

гъби - 5 бр 

лук - 2 глави 

доматено пюре - 1 супена лъжица  

бяло вино - 1 ч.ч.  

олио - 1/2 ч.ч. 

червен пипер - 1 ч.л. 

магданоз - 1/2 връзки 

черен пипер на вкус

сол на вкус

Това пиле по ловджийски е чудесна яхния и ще допадне на онези от вас, които обичат манджичките със сос пред по-сухите ястия. Сосът му е богат и ароматен, усещат се гъбите, наденицата и лекият дъх на бялото вино. Лукът е повече, а доматеното пюре добавя от своя специфичен, леко кисел вкус.

Може да сгъстите яхнията повече и да си топите с хляб, съветват кулинарите от Mate Kitchen. Може и да оставите соса по-рядък и да поднесете ястието с картофено пюре. И в двата случая ще си оближете пръстите, гарантираме ви. И със сигурност ще питате за още.

Рецептата за пиле по ловджийски може да се приготви с цяла птица. От Mate Kitchen обаче предпочетоха бутчетата, защото искат да има равенство в чиниите. Така всеки ще получи месо с еднакво качество и сочност и няма да има сърдити и недоволни, както и излишни претенции. Този вариант е особено подходящ, когато ще имате гости и искате всички да са доволни. Бутчетата трябва да се запечатат и да станат златисти от двете страни. Когато ги обръщате и ги вадите от тенджерата, гледайте да не ги пробождате, защото всичките им сокове ще изтекат.

В списъка с продукти има сурова наденица. Ползвахме кълцана, защото така можем да видим какво има в нея и защото обикновено е подправена по-добре. Тя също си пуска мазнина и обогатява вкуса на соса. Гъбите непременно трябва да са пресни, защото са по-вкусни и ароматни. Ако са и диви, още по-добре.

По желание може да поднесете вашето пиле по ловджийски поръсено с чили или нарязана на ситно прясна люта чушка.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилето на парчета и го запържете в тенджера със загрято олио докато се зачерви.

2. Извадете го и в същата мазнина задушете последователно ситно нарязаните лук, нарязаната на колелца наденица и гъбите.

3. След като зеленчуците поомекнат, а наденицата си промени цвета, сложете червения и черния пипер, разбъркайте и налейте виното и около 400 мл топла вода. Сложете капака и варете соса 15-20 минути.

4. След това сложете пилето в тенджерата и оставете ястието да къкри. Щом пилето се посвари, размийте доматеното пюре в топла вода или в част от бульона и го добавете в тенджерата.

5. Посолете и оставете да се готви докато пилето се свари напълно, а сосът се сгъсти. Ако сте сложили повече вода, накрая сгъстете с малко брашно.

6. Оттеглете от огъня и поръсете със ситно нарязан магданоз преди сервиране.

Внимание: Съдържа доматено пюре, сурова наденица, които могат да предизвикат алергични реакции.
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти