Пикантно пиле на тиган

Пикантно пиле на тиган

5 от общо 1 гласа
25 мин.
Необходими продукти

пилешко филе - 450 гр - 6.43 лв

зехтин - 25 мл - 0.27 лв

чесън - 3 скилидки - 0.24 лв

лайм - 1/2 бр - 0.58 лв

соев сос - 2 с.л. - 0.16 лв

мед - 1 с.л. - 0.21 лв

риган - 1 ч.л. - 0.16 лв

кимион - 1 ч.л. - 0.17 лв

лют пипер - 2 ч.л. - 0.07 лв

Супер бързо, супер лесно и супер вкусно е това пикантно пиле на тиган. Сочно, ароматно, с лек сладникав намек – идеалната бърза вечеря със сезонна салата, картофки или ориз. Готово е за 20 минути. Може да го сложите в маринатата по-рано и да го приберете в хладилника. Колкото по-дълго престои в нея, толкова по-добре. После само го вадите, задушавате и това е всичко.

Чесън, мед, соев сос, лайм (или лимон – с каквото разполагате), риган, лютив пипер и кимион е всичко, което ви е нужно, за да си направите нашето пикантно пиле на тиган. Тъй като се готви заедно с маринатата, в която е престояло, няма опасност чесънът да изгори и да стане горчив. Точно обратното – задушава се, остротата му се омекотява от меда и соевия сос и добавя великолепен вкус.

Направихме го с филе и гарантираме, че става сочно и свежо. Ако предпочитате, може да ползвате месо от бутчета – въпрос на вкус и предпочитания. Излишно е да уточняваме, но все пак – можете да коригирате количеството подправки на вкус. Ако не харесвате кимион, не го ползвайте. Риганът обаче е много добра компания за пилешкото и не ви препоръчваме да го заменяте. Количеството лютив пипер и спрямо чувствителността на небцето ви.

Това пикантно пиле на тиган е чудесна добавка към салата. Ние го ползвахме в салата с домати, краставици, маруля, чушки, маслини и червен лук. Дресингът ги обедини по съвършен начин. Опитайте, ще ви хареса!

  1.  Сложете накълцания чесън в голяма купа заедно със зехтина, соевия сос, сока от лайм, лютия червен пипер, ригана, кимиона и меда. Разбъркайте добре докато се получи гъста марината.
  2.  Сложете в маринатата измитото, подсушено и нарязано на кубчета пилешко филе. Оставете в хладилника за поне 1 час.
  3.  След като месото се маринова добре, го извадете от хладилника и го изсипете заедно с маринатата в добре загрят сух тиган.
  4.  Запечете месото за 10 минути, като от време на време разбърквате добре. Сервирайте с гарнитура по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти