Печено пиле с плодов вкус и плънка от кускус

Печено пиле с плодов вкус и плънка от кускус

Печено пиле с плодов вкус и плънка от кускус
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Нужни са ви:
1 цяло, почистено от вътрешности, охладено пиле около 1000-1300 гр.

Продукти за маринатата:
връзка магданоз
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сокът от 1/2 лимон
100 мл. зехтин

Продукти за плънката:
200 гр. кускус
300 мл. зеленчуков бульон
връзка магданоз
сушени плодове (кайсии, сини сливи, червени боровинки, стафиди)
кедрови ядки
сол
100 мл. бяло вино
100 мл. зехтин
  
Начин на приготвяне:
Смесете в купа подправките за маринатата и оставете пилето в нея да поеме от ароматите за около час-два на стайна температура, като от време на време го обръщате. Междувременно пригответе зеленчуковия бульон и сложете кускуса да се свари в него.

След като леко се поохлади готовият кускус, прибавете към него нарязаните на ситно сушени плодове, кедровите ядки и наситнения магданоз.

Разбъркайте добре.Сложете маринованото пиле в тава върху хартия за печене и с помощта на лъжица напълнете корема с плодовия кускус. Останалия кускус разпределете отстрани. Намажете пилето с останалата марината.Завържете краката на пилето с връв или ластик.

Полейте с бялото вино и зехтина и печете в загрята на 200 градуса фурна близо час, като от време на време отваряте фурната, за да облеете пилето с мазнината и виното.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти