Печени картофи ветрило

С хрупкава коричка и меки отвътре

3.3 от общо 10 гласа
85 мин.
Необходими продукти

картофи - 2 килограма 

чесън - 4-5 скилидки 

олио - 100 мл 

магданоз - 1/2 връзки 

копър - 1/2 връзки 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Рецептата за печени картофи ветрило е повод да съберете добре познати съставки и да ги превърнете в нещо… изключително. Този път няма да сме скромни! Апетитна хрупкава коричка и златист цвят отвън, кадифена мекота отвътре и завладяваща свежест от чесън и пресни подправки за финал – тези картофи са малко гастрономическо приключение. Небцето ви ще е доволно, без съмнение!

Най-хубавото, както винаги, е, че тези печени картофи ветрило на Mate Kitchen се приготвят лесно. Нарязването не е кой знае какво предизвикателство. Просто ви трябват китайски клечки или моливи в краен случай, на които да подпрете картофите и които да служат за ограничител при нарязването.

Важно е, разбира се, да подберете и правилния сорт картофи, които да ви дадат перфектната комбинация от хрупкавост отвън и мекота отвътре. И още нещо – в никакъв случай не белете картофите. Измийте ги много добре под течаща вода с грубата част на гъбата за чинии, за да отстраните всяка песъчинка и нечистотия. Когато се изпече, кората им добавя много приятен, землист вкус. Ако поръсите с повечко черен пипер, ще получите и допълнителна щипка пикантност, отбелязват от Mate Kitchen.

Сами по себе си печените картофи ветрило са великолепна гарнитура за месо или риба. Но! Ако ги поднесете с пухкав мус от крема сирене и свежа салата по ваш вкус, те се превръщат и във великолепно вегетарианско основно ястие. Изборът е ваш, рецептата ви дава тази възможност.

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофите и ги подсушете.

2. Вземете картоф, сложете го в центъра на дъската и от двете му страни поставете еднакви пръчици (моливи, клечки за азиатска храна или други). След това нарежете на ветрило.

3. Подредете картофите в намазнена тава. Поръсете ги със сол и черен пипер и напръскайте отгоре с мазнина.

4. Печете картофите в предварително загрята на 200 градуса фурна докато ръбчетата придобият златист загар и картофите поомекнат (около час).

5. През това време смачкайте чесъна със сол. Накълцайте копъра и магданоза и разъркайте всичко с малко олио.

6. Извадете картофите от фурната и върху тях разпределете чесновата смес със зелени подправки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти