Печена скумрия с боб

Печена скумрия с боб

Печена скумрия с боб
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Ако си спомняте с умиление за някогашното качество на рибните консерви "Закуска", тази рецепта със сигурност ще ви допадне, а и съвсем спокойно ще се превърне в едно от любимите ви ястия.

Необходими продукти за 4 порции:

4 филета от скумрия
1 консерва сварен боб
2 с. л. олио
1 стрък праз или 1 глава лук, нарязани на ситно
2 кисели краставички
1 ч. л. девесил
100 г домати от консерва
1 с. л. доматено пюре
 сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Рибата се посолява, поръсва се с пипер и се подрежда в тавичка с кожата надолу.

В мазнината се слага празът, разбърква се около минута, добавят се бобът, краставичките, девесилът, доматите и доматеното пюре. Подправя се със сол на вкус.

Бобената смес се изсипва върху рибните филета и всичко се запича за 20 мин. на 200˚ С.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Печена скумрия с плънка

Една различна рецепта за скумрия

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти