Печен бял боб със суджук

Печен бял боб със суджук

Печен бял боб със суджук
Снимка: Thinkstock
3.67 от общо 3 гласа

Необходими продукти:
350 г бял боб
350 г суджук
200 мл барбекю сос
50 мл олио
2 скилидки чесън
2 глави лук
1 зелена чушка
4 стръка мащерка
3 с. л. доматен концентрат
1 с. л. кафява захар „Мусковадо“
1 с. л. горчица (мека)
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Бобът се накисва във вода за една нощ. Отцежа се и се измива. Слага се в тенджера, залива се с вода и се оставя да кипне, а след това водата се изхвърля. Залива се с чиста вода и се вари до готовност, заедно с нарязаната наедро глава лук и целите клонки мащерка. Чушката се нарязва на кубчета, а чесънът и останалата глава лук се наситняват.

Запържват се в сгорещеното олио, докато омекнат. Прибавя се доматеният концентрат, разбърква се и се сипват барбекю сосът, горчицата, захарта, сол и черен пипер. Прибавя се бобът и се готви на котлона още 5 минути. Ястието се прехвърля в гърне. Отгоре се подрежда нарязаният суджук. 

Пече се около 1 час в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. След това градусите се увеличават на 220, капакът се отстранява и ястието се запича за около 10 минути.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Бобена салата с билков хляб

Боб в гърне с маслини

Пълнени чушки с боб

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти