Паста със сушени манатарки

Лесно, бързо и много вкусно ястие

5 от общо 2 гласа
70 мин.
Необходими продукти

талиатели или друг вид паста - 500 гр  

манатарки сухи - 60 гр 

сушени домати - 150 гр 

кашкавал или пармезан - 150 гр 

бяло вино - 120 мл 

готварска сметана - 250 мл 

масло - 70 гр 

черни маслини - 50 гр

лук - 1 глава - 0.10 лв

чесън на прах - 1 ч.л. 

суха мащерка - 1 ч.л.  

черен пипер на вкус

Паста със сушени манатарки, сушени домати и маслини е винаги добра идея за обяд или вечеря. С чаша червено вино, добра компания и неограничено време да им се насладите – какво повече ви е нужно!

За това ястие на Mate Kitchen не ви е нужен специален повод. То е повод само по себе си, макар че можете да го поднесете и като част от по-специално, празнично меню. И се приготвя лесно, както е типично за рецептите за паста. Ще се съгласите, че повече от оптимистично време за приготвяне на хапване, особено през седмицата, когато обичайно бързаме.

Разбира се, ако разполагате с пресни или замразени манатарки, е повече от задължително да използвате тях. Така ястието на практика става всесезонно – можете да си го приготвите по всяко време на годината.

Рецептата за паста със сушени манатарки е много добра идея, ако сте решили да се откажете за известно време от месото – независимо дали защото постите, или по друга причина. Тези горски гъби са достатъчно ароматни и вкусни, че да не се сетите за нищо месно. С тях ще си направите и супа, и ризото. Можете да използвате само манатарки, или да смесите няколко вида сушени гъби. Така ястието ще стане още по-вкусно.

Тук знаете, че не трябва да хвърляте водата, в която се дехидратирали гъбите. Добавете я в процеса на готвене, за да използвате аромата им в максимална степен, съветват от Mate Kitchen.

Начин на приготвяне:

1. Залейте сушените манатарки с около половин литър вряла вода и оставете хубаво да се накиснат.

2. През това време сварете пастата в подсолена вряща вода със зехтин. Дръпнете от котлона, охладете леко със студена вода и оставете да се отцеди.

3. Загрейте олиото и маслото в тиган и задушете нарязания на ситно лук. Подправете със сухия чесън и добавете нарязаните на средноголеми парчета манатарки. Гответе 2-3 минути и добавете нарязаните сушени домати.

4. Задушавайте още 2-3 минути, след което овкусете с мащерка, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, оставете на котлона още 2-3 минути и налейте бялото вино.

5. След като алкохолът се изпари (4-5 минути), прибавете в тигана нарязаните черни маслини. Разбъркайте добре, налейте сметаната и сипете вътре настъргания кашкавал.

6. Разбъркайте докато кашкавалът се стопи и излейте готовия сметанов сос при отцедената паста. Върнете на котлона, разбъркайте добре и след 4-5 минути можете да сервирате.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа готварска сметана, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти