Ориз с печурки и стафиди

Бързо и вкусно за вечеря

Ориз с печурки и стафиди
Снимка: netinfo
5 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

1 чаена чаша продълговат ориз
250 г печурки
1 глава лук
3 супени лъжици тъмни стафиди
10 орехови ядки
20 г масло
черен пипер
сол
магданоз

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме добре ориза. Заливаме го с около 3 чаени чаши студена вода и го поставяме на котлона. Когато водата заври, намаляваме силата на огъня.

Варим ориза до готовност, като внимаваме да не се развари.

Отцеждаме го от останалата в тенджерата вода и го измиваме под течаща студена вода, за да се охлади.

Поставяме сварения и отцеден от водата ориз в хладилника.

Докато оризът престоява в хладилника, задушаваме в половината от маслото нарязания на тънки полумесеци лук.

Когато той се задуши, прибавяме стафидите и нарязаните на ситно орехи, разбъркваме няколко пъти и отместваме от огъня. В останалата половина от маслото задушаваме нарязаните на филийки гъби.

Посоляваме ги и щом водата им се изпари, слагаме приготвените вече лук, стафиди и ориз. Разбъркваме ориза добре, поръсваме с черен пипер и посоляваме на вкус.

Прочетете още рецепти и изпробвайте:

Да приготвим яйца набързо

Омлет – яйца и въображение

Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти