Омлет с агнешки дреболии

По гръцка рецепта

Омлет с агнешки дреболии
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

800 г агнешки комплект
120 мл зехтин
1 връзка пресен лук
100 мл бяло вино
4–5 стръка копър
8 яйца
4 стръка мента
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Агнешкия комплект сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета.
2. Пресният лук се нарязва наситно и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните субпродукти и всичко се запържва. Налива се бялото вино и се оставя да къкри около 10 минути, под капак, докато се изпари.

3. Яйцата се разбиват добре с бъркалка (може и миксер), копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съда се слага в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 8 минути.
4. Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти