Омлет от картофи със сирене и кашкавал

Непретенциозни продукти, но уникален резултат

4 от общо 3 гласа
30 мин.
Необходими продукти

картофи - 4 бр 

масло - 100 гр 

яйца - 4 бр 

брашно - 1 супена лъжица 

прясно мляко - 200 мл  

сирене - 100 гр 

кашкавал - 100 гр 

домати - 2 бр 

магданоз - 2 стръка 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Всички сме си правили омлет в пристъпи на нечовешки глад или когато сме били ограничени с времето за готвене. Знаем, че това е бърза и спасителна рецепта за критични ситуации. От Mate Kitchen обаче решиха да споделят с вас един по-бавен и по-питателен вариант с картофи, сирене и кашкавал. Той е за случаите, когато ви се дояжда омлет и не искате да бързате нито с приготвянето, нито с консумацията. Бавното хранене е част от удоволствието, нали!

Тази рецепта на Mate Kitchen всъщност е проста за изпълнение. Бавното идва от картофите, които трябва да се сварят предварително и след това да се настържат. В сместа се слага и прясно мляко, което я прави мека, сочна и пухкава.

Подправките са ограничени само до черен пипер и свеж магданоз и съветът ни е да не се изкушавате да добавяте други. Омлетът трябва да има лек вкус.

Омлетите стават като сочни картофени тиганици, а с добавката от сирене, кашкавал, хубав пресен домат и накълцан магданоз, са неустоими и наистина засищащи. С количеството продукти, което сме посочили, без притеснение може да нахраните шест човека. С една свежа салата от сезонни зеленчуци ще ви се получи много приятна лека вечеря или пък обяд. Може да му добавите и чаша студена бира за разкош.

Това е от ястията, за които са нужни непретенциозни продукти, но пък резултатът е запомнящ се. Единственото условие, които задължително трябва да спазите, ее да пържите омлетите в масло, и то повече. Картофите обичат мазнината и с масло стават по-вкусни. Може да го смесите с малко олио, но в никакъв случай не го замествайте напълно, защото омлетите ще станат много тежки на вкус и осезаемо мазни.

Начин на приготвяне:

1. Поставете измитите картофи във вряща вода и варете докато омекнат (около 50-60 минути). Изсипете водата от тенджерата, охладете картофите и ги обелете.

2. Настържете ги на едро ренде и ги смесете с маслото, яйцата, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер.

3. Поставете плитък тиган на котлона и сложете в него част от маслото. Когато се разтопи и загрее, гребнете пълен черпак от картофената смес и изсипете в тигана.

4. С помощта на дървена лъжица разпределете сместа равномерно в тигана и оставете да се запече.

5. След като е готова от едната страна, обърнете и, докато се запича, поръсете с част от предварително натрошеното сирене и настърган кашкавал. Можете да похлупите тигана с капак, за да се разтопи добре кашкавалът.

6. Поднесете картофения омлет още топъл. По желание можете да го гарнирате с няколко резена домат и да го поръсите с нарязан магданоз.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти