Ньоки с пилешко месо на фурна

Наслада за сетивата

0 от общо 0 гласа
160 мин.
Необходими продукти

макарони ньоки - 500 гр 

пилешко филе - 700 гр  

лук - 2 глави 

аспержи - 150 гр  

гъби - 300 гр 

кашкавал - 200 гр 

синьо сирене - 150 гр 

готварска сметана - 600 мл  

стерилизирани домати на кубчета - 1 малка кутия 

олио - 80 мл 

магданоз - 1/2 връзки 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Много вкусно и много питателно ястие се получава, когато смесите паста, в случая ньоки, с пилешко, гъби и аспержи, обедините ги със сметанов сос със синьо сирене и накрая поръсите всичко с щедро количество кашкавал. Ще ви хареса, ще искате да си хапнете още, но няма да можете, защото е просто невъзможно, гарантират от Mate Kitchen.

Малкото е много и тази рецепта ни дава още една възможност да възприемем такава нагласа по отношение на храната. Наслада, а не само и единствено средство за поддържане на физическите ни функции. Затова с порцията ньоки непременно ще трябва да си налеете и чаша вино – за да бъде завършено изживяването. А преди това започнете с хубава свежа салата. Може да е панцанела, ако държите да следвате италианската линия, или пък просто рукола, чери домати и пармезан на люспи с малко зехтин.

Сочните ньоки с пилешко се готвят лесно. Имате да сварите пастата и отделно да приготвите месото с гъбите, зеленчуците и соса. След това ги слагате на два пласта в тава с подходящ размер, поливате със сметановия сос, покривате с кашкавала и запичате.

Вероятно ще се изкушите да обърнете реда и да сложите ньоките отдолу. Mate Kitchen не съветват да го правите, защото това е тънка паста, ще попие цялата течност и ще се пресготви. Дори и да не обичате паста ал денте, толкова мека няма да ви хареса. Не се притеснявайте, че ще изсъхне. Има сметанов сос, всичко е покрито с кашкавал, готвенето под този похлупак ще продължи и накрая пастата ще е точно толкова сготвена, колкото е необходимо.

Начин на приготвяне:

1. В тенджера с вряща вода сипете 3-4 лъжици олио, посолете на вкус и сварете пастата до полуготовност. Дръпнете я от котлона и оставете да се отцеди.

2. През това време загрейте олиото и запържете нарязаното на кубчета и овкусено със сол и черен пипер пилешко филе. Щм побелее, добавете ситно нарязания лук, разбъркайте добре и задушете за около 5-6 минути.

3. Сложете едро нарязаните гъби, гответе 2-3 минути и прибавете нарязаните аспержи. Гответе още 3-4 минути и прибавете доматите, разбъркайте добре и оставете всичко да къкри десетина минути. Подправете със ситно нарязан магданоз, разбъркайте и оставете на котлона за още няколо минути, докато си подготите тава.

4. Изсипете цялото съдържание на тенджерата в достатъчно голяма тава, отгоре разпределете ньоките.

5. На изключения котлон поставете касерола и в нея изсипете сметаната, сложете синьото сирене и бъркайте докато сиренето се разтопи. Внимавайте температурата да не е висока.

6. С получения гладък сос залейте пастата, поръсете с настъргания кашкавал и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист загар.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа готварска сметана, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа синьо сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа макарони, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти