Наденица с боб и барбекю сос

Уникален прочит на вечната българска класика

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

македонска наденица КЕН - 4 бр 

сварен зрял боб - 2 буркана  

барбекю сос - 200 мл  

кетчуп - 150 мл 

кафява захар - 2 с.л.

горчица - 1 с.л.  

чесън на прах - 1 ч.л.  

сух магданоз - 1 ч.л. 

чили - 1 ч.л. 

Наденица, запечена на огън и след това обгърната от боб с богат и гъст барбекю сос. Вечната българска класика навлиза в съвършено различно измерение, когато я приготвите по тази рецепта.

Сладникаво, опушено, пикантно, леко кисело – експлозия за небцето. Комбинирането на боб с барбекю сос, кетчуп, сух чесън, чили и кафява захар придава много специфичен вкус на ястието, гарантират от Mate Kitchen. Далеч е от традиционното нашенско, с което сме свикнали. Ще е кощунство да го ядете с лъжица! Вместо това си вземете мек ръчен хляб и потопете в соса големи къшеи от него. Парчето наденица оставете като втори пласт, за да се насладите на сочната му текстура и запечените хрупкави крайчета. Велико!

Тази наденица с боб и барбекю сос е перфектното топло хапване, когато решите да избягате от цивилизацията и разполагате само с огън, за да приготвите храната си. Малко продукти, които са лесни за транспортиране, а ви дават толкова много. Една хапка само и ще ви стане топло, уютно и спокойно. За да бъде разкошът пълен, от Mate Kitchen подчертават, че ви трябва точната наденица.

Ние си направихме вкусния боб с барбекю сос с македонска наденица КЕН. С новата си рецепта и ароматен микс от подправки тя е още по-вкусна. Ако я запечете на барбекю, ще оберете овациите на цялата трапеза, изпробвано е в нашата кухня! Изпробвайте и вие! А в случай че не сте планирали хапване на открито в скоро време, просто си сгответе боба вкъщи. Щом го опитате, ще се пренесете край огъня под дърветата.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете наденицата на гребен и я изпечете на барбекюто.

2. Изсипете боба в тиган. Към него прибавете барбекю соса и кетчупа, разбъркайте добре и след като започне да ври, прибавете горчицата, кафявата захар, чилито, сухия чесън и сушения магданоз. Разбъркайте добре.

3. Нарежете наденицата и я прибавете към врящия боб. Разбъркайте добре, оставете за още 2-3 минути на огъня и сервирайте.

Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа сух магданоз, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти