Мусака със зеле и ориз

А в добавка и кайма

Мусака със зеле и ориз
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 кг зеле
400 г домати от консерва
700 г кайма
1 глава лук
100 г ориз
смлян кимион
черен пипер
зехтин
200 мл вода
250 мл прясно мляко
50 г масло
1 яйце
1 супена лъжица брашно

Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивици и го задушаваме в дълбока тенджера с малко зехтин, докато намали обема си. През това време нарязваме и лука на ситно, запържваме го леко, добавяме ориза, а след 2-3 минути и доматите.

Прибавяме каймата и подправките. В тава за печене смесваме зелето, каймата, водата и ги разбъркваме добре. Печем мусаката за 30 минути на 175 градуса с вентилатор.

През това време приготвяме заливката, а за целта разтопяваме маслото, изсипваме брашното и леко ги запържваме. Добавяме прясното мляко и разбъркваме съставките добре.

Яйцето пък разбиваме в отделна купа, смесваме го първо с 3-4 супени лъжици от брашняно-млечната смес и след това на тънка струя изливаме и останалата част от нея при непрекъснато бъркане.

Така приготвената заливка разпределяме след 30-минутното печене върху мусаката и я запичаме още 10-15 минути до зачервяване.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти