Миди във вино и чесън

Защото още е лято

Миди във вино и чесън
Снимка: Vkusnoteka.bg
3.67 от общо 3 гласа

Необходими продукти:
500 г черни миди
30 г масло
30 мл. зехтин
1 скилидка чесън
2 рибки аншоа
120 мл. качествено бяло вино
черен пипер
сол
връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Измийте мидите с четка под течаща вода. Отскубнете мустачките и внимателно ги измийте. Изхвърлете отворените миди и запазете само добре затворените за готвенето. В тенджера загрейте на бавен огън маслото и зехтина. Стиснете скилидката чесън и сложете рибките аншоа.

Бъркайте, докато рибките се стопят и изсипете мидите в тенджерата. Налейте бялото вино, усилете леко котлона, затворете капака и ги оставете да се готвят няколко минути.

Отворете капака, поръсете с черен пипер, сол и пресен магданоз. Готови са, когато мидите се отворят. Изхвърлете мидите, които не са се отворили. Поднесете ги в купа и ги полейте с бульона.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Прочетете още:

Какво би било лятото без черните миди!
Съвети за пазаруване на морски дарове
Пиратска салата от миди
Миди с бира и девисил
Панирани миди "Дяволски нокът"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти