Ми Фен със зеленчуци на пара

Ястие, наситено с вкусове и текстури

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

оризови спагети - 1 пакет 

тиквички - 3 бр 

моркови - 2 бр 

зеле може и китайско - 1/4 глава 

пресен джинджифил - 30 гр 

асафетида - 1/2 ч.л. 

соев сос - 3 с.л.  

фъстъци печени - 1 шепа 

бамбук маринован - 1 шепа 

черен пипер дълъг, по желание

кълнове от боб Мунг по желание

сол на вкус

Определено не сме вегани, но пък и не бихме отказали порция топли ми фен със зеленчуци на пара. Вкусната храна си е вкусна, независимо какви етикети й слагаме и към какви групи я причисляваме. Когато ни се иска нещо по-леко, стомахът ни е уморен от прекалено много храна или просто не сме в настроение за животински продукти, си правим тези оризови спагети на Mate Kitchen.

Хрупкави зеленчуци, маринован бамбук, пикантността на пресен джинджифил и дълъг пипер, характерността на асафетидата, бобени кълнове и печени фъстъци, соев сос. Ястието е наситено с вкусове и текстури и определено ще ви допадне, ако обичате паста. Може да си го хапнете като основно, или да го поднесете като гарнитура – и в двата случая работи еднакво добре.

Ако досега не сте купували и готвили китайски спагети ми фен, предлагат се в повечето големи хранителни вериги и не е нужно да търсите специализиран магазин. Можете да си ги приготвите със зеленчуци или с месо, или пък и с двете, както вече сме ви показвали – въпрос на вкус.

А ето и няколко препоръки на Mate Kitchen, когато си готвите тези ми фен със зеленчуци на пара и искате да сте стриктни по вегански.

1. Асафетидата (Ferula asafoetida) е подправка, която замества вкуса на лук и чесън.

2. Когато купувате соев сос, изберете такъв от био производство, описан на етикета.

3. Пасирайте соса от тиквичка и джинджифил още докато тиквичката е гореща. Така ще запазите свежия вкус на джинджифила, без ястието да е пикантно.

4. Гарнирайте с кълнове от боб мунг само ако не сте на детокс растително хранене.

5. За празнично хранене добавете маринован бамбук и прясно изпечени фъстъци.

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите спрямо указанията на пакета.

2. Нарежете морковите на ситни пръчици с дължина 2-3 см. Нарежете две от тиквичките на тънки пръчици (двойно по-дебели от морковените пръчици).

3. Нарежете зелето на тънки ивици, а маринования бамбук - на лентички.

4. В съд за готвене на пара или решетка за готвене на пара наредете зеленчуците в следния ред: най-отдолу нарязаната на едро тиквичка, после зелето, след това моркова и накрая тиквичките, нарязани на пръчици. Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави.

5. Измийте добре сварената оризова паста и отцедете.

6. В каната на блендер сложете едро нарязаната тиквичка с почистения и измит джиджифил. Подправете с асафетида, дълъг пипер и щипка сол. Пасирайте до фина хомогенна смес.

7. Върнете обратно спагетите в тенджерата и ги смесете с получения сос. Разбъркайте добре. Добавете зеленчуците на пара и отново разбъркайте добре.

8. При сервиране подправете с няколко капки соев сос и гарнирайте по желание с кълнове от боб мунг.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа фъстъци, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти