Мариновани пилешки крилца на фурна

Вкусни и хрупкави

4.29 от общо 7 гласа
80 мин.
Необходими продукти

пилешки крилца - 1 кг  

чесън - 4 скилидки  

кориандър - 2 с.л. 

соев сос - 4 с.л.  

мед - 3 с.л.  

лимони - 1 бр  

олио - 30 мл  

масло - 50 гр  

сол на вкус

бял пипер на вкус

Мариновани пилешки крилца се продават във всеки магазин за хранителни стоки с щанд за прясно месо. Вкусът обаче съвсем не е същият, както ако си ги овкусите сами. Mate Kitchen са избрали рецепта за мариновани пилешки крилца с по-скоро нестандартна комбинация от подправки и елемент на източна екзотичност. Крилцата се овкусяват в смес от прясно изцеден лимонов сок, малко олио, накълцан чесън, соев сос, мед, смлян кориандър и бял пипер. Нищо от това не напомня за маринованите пилешки крилца, които се предлагат в търговската мрежа. Ако обичате месо с подчертана сладост, може да сложите малко повече мед. По желание може да щракнете няколко път с мелничката за черен пипер, но не прекалявайте, защото крилцата ще станат лютиви.

Mate Kitchen подчертават, че колкото по-дълго останат в маринатата крилцата, толкова по-вкусни ще станат. Когато ги печете, ще познаете, че са готови, когато останат на мазнина и малко сос. Извадете ги от фурната, след като придобият апетитен, хрупкав загар.

Подходяща гарнитура за тези мариновани пилешки крилца е свежата сезонна салата – разбира се, по ваш вкус. Вървят добре и с разядки на основата на кисело мляко, както и с варен бял ориз. Бялото вино много им подхожда. Можете да ги поднесете и като предястие.

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете добре счукания чесън, кориандъра, соевия сос, меда, сока от лимона, олиото, малко сол и бял пипер на вкус.

2. В тази марината накиснете пилешките крилца за минимум 2 часа. Колкото по-дълго стоят в нея, толкова повече се овкусяват. Може да ги приготвите и от предишната вечер, а на следващия ден само да ги изпечете.

3. Покрийте подходяща тава с хартия за печене и подредете крилцата едно до друго. Налейте върху тях цялата марината, добавете и маслото и ги сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. След около 40 минути ги обърнете и върнете във фурната за още около половин час, докато крилцата останат на мазнина и малко сос.

4. По същия начин може да се приготвят и парти бутчета.

Внимание: Съдържа бял пипер, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти