Манатарки със сметана и топено сирене

Три продукта и съвършенство в чиния

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

манатарки - 300 гр 

масло - 50 гр 

триъгълно топено сирене - 5 бр 

готварска сметана - 100 мл 

копър - 6 стръка 

черен пипер на вкус

сол на вкус

Манатарки със сметана и топено сирене – не ви ли звучи божествено вкусно! Това, впрочем, се отнася за всяко ястие, в което има манатарки. Тези изключително вкусна гъби имат наситен аромат и плътна структура. Дори една стига да овкуси цяло ястие. Неслучайно в много от ястията ни с гъби ви съветваме да ползвате брашно от манатарки, за да подсилите вкуса.

Този път не се налага, защото те изпълняват главната роля в нашата рецепта за манатарки със сметана и топено сирене. Три продукта, малко подправки и това е – съвършенство в чиния.

Може да ползвате пресни или замразени гъби, посочват кулинарите от Mate Kitchen. Сухите, за жалост, няма да ви свършат работа. Не защото не набъбват достатъчно, когато се накиснат в гореща вода, напротив. Просто процесът на сушене изисква те да са нарязани на много тънки филийки и това ги прави неподходящи за подобно ястие.

Освен вкусни, манатарките са и изключително полезни. В тях има много ценни витамини и само 26 калории на 100 г. Това означава, че може да си ги хапвате с удоволствие и без мярка дори когато спазвате хранителен режим.

Що се отнася до тези манатарки със сметана и топено сирене на Mate Kitchen – оставяме на вас да прецените дали да ги поднесете като предястие, гарнитура или основно ястие. За да сме докрай честни, ще ви признаем, че когато стане въпрос за манатарки, егоизмът в нас се събужда болезнено и не сме склонни да ги споделяме. В този ред на мисли това е просто ястие за един.

Начин на приготвяне: 

1. Нарежете манатарките на парчета и ги задушете в тиган с разтопено масло за десетина минути. Когато се позачервят, прибавете топеното сирене и сметаната.

2. Бъркайте докато топеното сирене се разтопи. Добавете черния пипер и сол, ако е необходимо.

3. Оставете да къкрят около 5 минути и оттеглете от котлона.

4. Поднесете ястието топло, поръсено с нарязан копър.

Бележки

Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа готварска сметана, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа триъгълно топено сирене, което може да предизвика алергични реакции
.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти