Макарони с лук и бекон

Безпогрешно добър вкус

1 от общо 1 гласа
100 мин.
Необходими продукти

макарони фузили - 500 грама 

бекон - 300 грама 

кашкавал - 200 грама 

маслини без костилка - 100 грама 

бяло вино - 100 милилитра 

олио - 50 милилитра 

печени чушки - 2 бр

лук - 1 глава 

чесън - 1 скилидка 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Комбинацията от лук и бекон е едно от най-простичките определения за кулинарно съвършенство. Вкусът винаги е безпогрешно добър, независимо дали правите пица с лук и бекон, гювеч, или пък най-обикновени бъркани яйца с лук и бекон. Тези два продукта са създадени един за друг.

Кулинарите на Mate Kitchen решиха да ги съчетаят в тази рецепта за бързи макарони. За да бъде вкусовото изживяване още по-пълно, добавят и сметана. Така вече можем да сме сигурни, че, макар и приготвена набързо, вечерята ви ще бъде запомняща се. Използвайте два котлона – един за пастата и един за соса. Така ще си спестите още време.

А защо вечеря? Защото това е удобно ястие за делничната вечер, когато нямате много време за готвене, но не искате да правите компромис с храната, която поднасяте. Сложете до чинията с вкусни макарони чаша вино и… това е. Не е нужно да е сложно, за да е вкусно, нали!

Разбира се, можете да импровизирате с продуктите, но запазете трите водещи – бяло вино, бекон и лук – и около тях надградете ястието. Типът паста Mate Kitchen оставят на вашия избор.

Докато сосът се готви, можете да спретнете бърза салата за щипка свежест на масата. Нека е по-лека, защото беконът и сметаната са достатъчно засищащи. Салатата от настъргани моркови е най-непретенциозна и лесна за приготвяне, но бихте могли да си направите и нашата салата „Изненада“. Ще се съчетае чудесно с макароните.

Начин на приготвяне:

1. Сварете макароните в тенджера с подсолена вода.

2. Нарежете лука на ситно, а чесъна счукайте. В тиган със загрято олио за 5 минути задушете лука и чесъна.

3. Добавете нарязания на лентички бекон, нарязаните на тънки ивици печени чушки и маслините.

4. Поръсете с черен пипер, налейте сметаната и задушавайте десетина минути на тих огън.

5. Изцедете добре сварените макарони, разпределете ги в чинии, сложете отгоре от соса и поръсете с настърган кашкавал.

6. Поднесете макароните с лук и бекон топли и с чаша вино.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа макарони, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти