Лаврак в плик за печене

За практични домакини

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

2 лаврака

4 пресни моркова

200 г чери домати

2 тиквички

1 глава лук

сол и черен пипер

2 стръка розмарин

100 г масло

100 г бяло вино

Начин на приготвяне:

Почистете двата лаврака от вътрешности и люспи. Подсушете ги с кухненска хартия. Напревете по три напречни разреза във всяка риба, от едната страна, до костта. 

Нарежете на тънки кръгчета лимона и главата лук. Във вески разрез поставете по кръгче лимон и лук. Във вътрешността на рибата поставете бучки масло. 

Почистете морковите и ги разрежете на правоъгълни парчета. Тиквичката нарежете по същия начин, без да я белите. Сложете зеленчуците в купа и добавете целите чери доматчета. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.

Разпределете зеленчуците в два плика за печене. Върху тях внимателно поставете по един лаврак. Добавете по 1 стрък розмарин, малко зехтин и по около 50 мл бяло вино. Затворете плика, поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.

Сервирайте печения лаврак върху зеленчуците.

Други рецепти с риба:

Макарони с риба тон
Банички с риба тон
Как се пържи дребна риба
Съвети за пазаруване на риба
6+1 причини да ядете риба

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти