Картофи с чубрица и кашкавал на фурна

Картофи с чубрица и кашкавал на фурна

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

За основната част

картофи - 800 гр - 1.83 лв

кашкавал - 200 гр - 4.50 лв

масло - 50 гр - 1.32 лв

чубрица - 1 с.л. - 0.23 лв

олио - 2 с.л. - 0.08 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

За соса

майонеза - 200 гр - 2.39 лв

кисело мляко - 100 гр - 0.37 лв

чесън - 2 скилидки - 0.08 лв

копър - 1/2 връзки - 0.65 лв

сол - 1 щипка

Усещате ли аромата – запечени картофи с масло, щедро подправени с чубрица и черен пипер и отгоре покрити с дебел слой кашкавал, който се е разтопил и зачервил? Ммммммм! Носът, небцето, стомахът, душата – всички са в екстаз. Удивително колко просто е да влязат в синхрон. Просто трябва да им предложите това лесно, непретенциозно и семпло ястие. Идеално е за бърза и лека вечеря, да направите дебюта си в кухнята или просто да ополозотворите няколкото останали сварени картофа.

Скромните картофи са един от спасителните продукти във всяко домакинство. Можете да ги превърнете в какво ли не – супа, салата, предястие, основно. Само десерт не сме правили с тях, но това не значи, че няма и такива рецепти. Каква е тяхната тайна? Да подберете за тях правилната компания – зеленчуци, месо, млечни продукти, както и точните подправки. Има значение дали ще ги поръсите с магданоз, копър, чубрица, мащерка, розмарин или ще мушнете между тях няколко дафинови листа и зърна бахар… Изходният продукт е един и същ, но вкусът е различен.

Името на нашите картофи с чубрица подсказва какво сме ползвали, но към чубрицата добавихме и повечко черен пипер за пикантност. И не пестихме маслото, съветваме ви и вие да направите същото. Сложете повече от него, картофите няма да ви се разсърдят. Ще го попият, а то ще ги овкуси по неповторим начин.

И задължително ги поднесете със соса. То е финалният щрих – сочни и горещи картофи с пикантен, остър вкус, омекотени от студеното кисело мляко с майонеза, чесън и копър. Перфектната хапка!

Да ви е вкусно!

За основната част

  1.  Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте на едро в купа. Подправете с чубрицата, черен пипер и сол. Добавете и маслото и разбъркайте добре.
  2.  С олиото намажете тавата, в която ще печете, и разпределете в нея картофеното пюре. Отгоре поръсете с настъргания кашкавал.
  3.  Печете на 200 градуса докато кашкавалът се разтопи и придобие апетитен червен загар.

За соса

  1.  Докато ястието се пече, пригответе соса от майонезата, киселото мляко, счукания чесън, накълцания копър и сол на вкус.
  2.  Оставете картофите да се охладят леко, отрежете парче и го поднесете полято със сос.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти