Картофено руло със сос от гъби

Свежо, леко и с деликатен вкус

3.4 от общо 5 гласа
75 мин.
Необходими продукти

За рулото:

картофи - 8 бр  

магданоз - 7 стръка  

яйца сурови - 3 бр  

яйца сварени - 4 бр  

жълтък за намазване - 1 бр  

моркови сварени - 3 бр  

кашкавал - 100 гр  

пушено сирене - 100 гр  

маслини без костилка - 50 гр  

черен пипер на вкус

сол на вкус

За соса:

печурки - 400 гр  

масло - 50 гр 

течна сметана - 250 мл  

чесън - 2 скилидки  

брашно - 2 с.л.  

гъбен бульон - 1 бр  

копър - 5 стръка  

Свежо, леко, с деликатен вкус, кулинарите от Mate Kitchen уверяват, че това ще стане една от любимите ви безмесни рецепти.

Тяхната препоръка е, когато приготвяте картофите за вашето картофено руло, да не ги варите прекалено дълго. Не е проблем дори да останат леко хрупкави в средата, защото после ще се пекат и ще се досготвят. Ако ги преварите обаче, ще омекнат и ще станат на каша, от която после ще ви е трудно да оформите руло.

През това време си подгответе останалите продукти за плънката. Имайте предвид, че рязането в тази рецепта е повече отколкото същинското готвене. Трябва да се погрижите за яйцата, морковите, кашкавала, пушеното сирене, маслините, гъбите, чесъна, магданоза, копъра.

Копърът за гъбения сос на вашето картофено руло е 5-6 стръка и не е нужно да слагате повече, съветват от Mate Kitchen. Той придава свежест на соса, но ако прекалите с количество, започва да доминира и вкусът се променя.

Когато приключите с цялото готвене, си отрежете едно дебело парче картофено руло, полейте го щедро с гъбен сос и му се насладете. Сами ще се убедите колко са си стрували усилията.

Начин на приготвяне: 

За рулото:

1.  Сварете картофите, настържете ги и ги смесете с нарязания на ситно магданоз, черния пипер, солта, настъргания кашкавал и трите сурови яйца.

 2. Разбъркайте хубаво и разстелете сместа върху лист алуминиево фолио.

3.  Настържете варените моркови на едро и ги разпределете равномерно върху картофите.

4.  Нарежете по дължина сварените яйца и ги подредете върху морковите. Върху тях сложете нарязаните маслини и нарязаното пушено сирене.

5. Подхванете двата края на фолиото и внимателно завийте рулото, докато „изпадне“ в тавата. Намажете отгоре с жълтъка и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато се зачерни равномерно от всички страни.

 6. Докато рулото се пече, пригответе гъбения сос.

За соса:

1. В маслото запържете нарязаните на тънки полумесеци гъби за 5 минути. Прибавете брашното и нарязания на тънки филийки чесън.

2. Разтворете гъбения бульон в 200 мл топла вода и изсипете бавно при гъбите, като бъркате непрекъснато, за да не се получат бучки. Накрая налейте течна сметана и поръсете с нарязания копър.

3. Когато рулото е готово и поизстинало, го нарежете на колелца, дебели около 2 см, и ги сервирайте полети с гъбения сос.

Внимание: Съдържа яйца, жълтък, кашкавал, масло, брашно печурки, пушено сирене, течна сметана, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти