Картофени цървули с пушена скумрия

Идеални с бира или чаша бяло вино

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

картофи - 4 бр 

пушена скумрия - 2 бр  

готварска сметана - 100 мл 

кашкавал - 200 гр 

сирене - 100 гр 

сладка царевица от консерва - 100 гр  

зелен лук - 3 стръка 

чубрица - 1/2 ч.л. 

черен пипер на вкус

сол на вкус

Трудно ни беше да определим дали тези картофени цървули с пушена скумрия са предястия или основно ястие. Може би правилният отговор зависи от количеството. С една свежа салата от тях става чудесна лека вечеря.

В приготвянето на тази рецепта има две особености. Първата е, че картофите не се белят. Ако ги обелите, няма какво да ги държи и ще се разпаднат по време на готвенето. Освен това печени с коричка имат много приятен земен вкус. Някой път може да си ги нарежете просто на по-големи парчета и да ги изпечете, а след това, докато са още топли, да ги поднесете със сирене крема, което сте разбъркали с нарязани пера зелен лук и магданоз. Преди това, разбира се, Mate Kitchen предупреждават да ги измиете много добре с гъба и обилно количество вода.

Другата особеност е, че в плънката се ползва зелен, а не стар лук. Той има хубав лек и свеж вкус и няма нужда да минава предварителна термична обработка, което го прави идеален за такъв тип пълнежи. Старият има нужда да го задушите предварително, защото иначе ще хрупа. А пък и той дава по-тежък вкус, който не е подходящ за тази рецепта, уточняват от Mate Kitchen.

Бъдете внимателни със солта! И рибата, и сиренето, и кашкавалът са солени, така че рискът да пресолите картофените цървули е голям. Използването на пушена скумрия съвсем не е задължително. Може да ги направите и с друг вид риба, която ви харесва повече или пък която имате в хладилника. Важното е на вас да ви е вкусно.

На нас ни се усладиха с бира, но и чаша бяло вино също ще им дойде добре.

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от костите. Сварете картофите и след като изстинат, ги обелете, разрежете на половинки по дължина и издълбайте вътрешността.

2. Нарежете на парченца рибата, смесете я със сметаната, настъргания кашкавал, царевицата, нарязания лук, натрошеното сирене, черния пипер, чубрицата и солта.

3. Напълнете картофите с готовата смес, подредете ги в намазнена тава и ги запечете за около 15 минути на 200 градуса.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа готварска сметана, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти