Картофен пай с пиле и гъби

Картофен пай с пиле и гъби

0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

картофи - 2 кг - 4.58 лв

лук - 1 глава - 0.15 лв

червени чушки - 1 бр - 0.90 лв

зелени чушки - 1 бр - 0.40 лв

пилешко филе - 800 гр - 11.43 лв

гъби - 300 гр - 2.99 лв

кашкавал - 250 гр - 5.62 лв

масло - 125 гр - 3.30 лв

прясно мляко - 150 мл - 0.43 лв

доматено пюре - 100 гр - 0.60 лв

червен пипер - 1 ч.л. - 0.03 лв

суха мащерка - 1/2 ч.л. - 0.10 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

Печащият се във фурната картофен пай с пиле и гъби стопля едновременно дома и сърцето. Малка вкусна прегръдка, която носи уют на трапезата. Това ястие събира в себе си всичко, което обичаме в храната – простота, мек вкус и усещане за домашен разкош. Понякога грешно смятаме, че домашно означава направено надве – натри. Тук всеки елемент от пая е предварително обгрижен.

Какво е картофен пай с пиле и гъби без основата от пухкаво картофено пюре, направено с мляко, обилно количество масло и кашкавал за разкош. Те му придават плътност и мекота. Водата никога не е правилният избор, защото пюрето става блудкаво. После пилето с лука, пъстроцветните чушки, гъбите и подправките… Няма и да забележите, че е филе, което иначе е доста безвкусно и не впечатлява особено. Тук е сочно и апетитно.

Завършваме поръсваме щедро нашия картофен пай с настърган кашкавал и запичаме до червено. Това е всичко. Не е особено трудно, а по-скоро пипкаво, тъй като отделните елементи трябва да се приготвят предварително.

За делничните дни едва ли ще се спрете на тази рецепта, но за събота и неделя, за семеен обяд или когато чакате гости е перфектна. Показва внимание, грижа и любов. Какво повече можем да искаме от храната.

Приятно готвене и добър апетит!

 Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете. Отцедете ги, прехвърлете в купа и намачкайте на пюре. Добавете маслото, млякото и половината кашкавал и мачкайте до хомогенност. Оставете пюрето да се охлади.

  1.  През това време загрейте маслото в подходящ съд и запържете нарязаното на кубчета пилешко филе. След като месото побелее, сложете ситно нарязаните лук и чушки. Разбъркайте добре и щом поомекнат, подправете с чубрица, сол, черен пипер и червен пипер.
  2.  След 2-3 минути добавете доматеното пюре и гъбите, разбъркайте добре. Оставете на тих огън докато се посгъсти, дръпнете от котлона и оставете леко да се охлади.
  3.  Изсипете пюрето в подходяща тава и го разпределете равномерно. Отгоре изсипете плънката от пиле и зеленчуци, поръсете с останалия кашкавал и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Внимание: Съдържа доматено пюре, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти