Камембер с боровинков сос

Готов за 20 минути

Камембер с боровинков сос
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

500 г сирене „Камембер
120 г пресни боровинки
4 с. л. захар
2 с. л. сладко от боровинки
150 г брашно
3 яйца
150 г галета
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Сиренето се реже на еднакви триъгълници, които се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и много внимателно се овалват в галета.

2. Триъгълниците се пържат до златисто в сгорещено олио на маслена баня за около 3–4 минути. След това се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

3. Сосът се приготвя, като в тиган се слагат боровинките и се поръсват със захарта. Оставя се да ври на умерен огън около 15 минути, след което се добавя сладкото от боровинки и сосът се маха от огъня.

4. Сервира се като в чинии се поставя от сиренето и се залива с по 1–2 лъжици от соса.

Други рецепти:

Сметана, топено сирене, спагети
Мачкани картофи със сметана и сирене
Мачкани картофи

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти