Яхния от телешки джолан

Яхния от телешки джолан

Яхния от телешки джолан
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

600 г. телешки джолан
1 дафинов лист
2 моркова
5-6 картофа
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 кафена чаша бяло вино
3-4 скилидки чесън
1 стрък розмарин
черен пипер
сол
100 мл. зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете телешки джолан на парчета. Измийте го и отцедете. Прехвърлете месото в тенджера под налягане. Поръсете с черен пипер и сол и полейте със струя зехтин. Налейте вода, колкото да го покрие. Пуснете и един дафинов лист. Затворете капака и сложете тенджерата на силен огън с вдигнат фитил.

След като свирне тенджерата, намалете огъня на минимум и гответе 1 час, до готовност на месото. 

През това време нарежете и измийте всички зеленчуци отделно на по-едри парчета. Сложете морковите и чушките в тенджера, полейте със струя зехтин, поръсете с черен пипер и сол и налейте 1 ч.ч. вода.  Задушете ги до омекване и добавете картофите на кубчета.

Затворете капака и гответе, до изпаряване на течността. Добавете бялото вино. След като месото стане готово го прехвърлете при зеленчуците, сложете нарязаните скилидки чесън и нарежете на ситно 1 ч.л. пресен розмарин. Разбъркайте и гответе яхнията още 10-15 минути до готовност.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Зеленчукова яхния

Яхния с праз лук и сушени сливи

Средиземноморска яхния

Пилешка яхния

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти