Хрупкаво свинско с мариновани череши

Какво ли ще се получи от тази по-нестандартна вкусова комбинация

Хрупкаво свинско с мариновани череши
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти:600 г свински шол
сол и черен пипер на вкус
брашно
яйце
натурален корнфлейкс
бадеми
олио за пържене
1 чаена чаша череши от компот
1 кисела ябълка
2 супени лъжици масло
2 зърна карамфил
1 кафена чаша червено вино
1 чаена лъжичка кафява захар или мед
балсамов оцет на вкус
1/2 чаена лъжичка нишесте

Приготвяне:
Нарежете месото на шницели, изтънете ги с чукче и овкусете със сол и пипер. В блендер смелете на трохи корнфлейкса и бадемите. Съотношението е 3 части корнфлейкс към 1 част ядки. Панирайте свинското първо в брашно, после в разбито яйце и накрая оваляйте в хрупкавата смес. Изпържете шницелите в загрято олио. За панировката няма точни мерки, така че ги преценете сами.

Кипнете виното, оцета, карамфила и захарта за 2-3 минути колкото да се изпари остротата на алкохола. Сложете маслото. Посолете и опитайте на вкус. Добавете още захар или оцет, ако е нужно. Сипете плодовете и гответе за допълнителни 2 минути. Нека те останат сурови. Сгъстете ги с нишестето, размито в малко студена вода. Сервирайте шницелите топли с вече изстиналите мариновани череши.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти