Хрупкави рулца с кайма

Ароматни, засищащи и хрупкави

3.6 от общо 10 гласа
64 мин.
Необходими продукти

кори за баница - 1 пакет  

кайма - 600 гр 

пармезан или сирене, настърган - 100 гр 

олио - 100 мл 

лук - 2 бр 

магданоз - 1/2 връзки  

сол на вкус

черен пипер на вкус

Да се направят рулца с кайма, не е никак трудно. Задължително трябва да запържите каймата и зеленчуците предварително, почти до пълна готовност, предупреждават от Mate Kitchen. После във фурната няма да има още много време за термична обработка, така че трябва да са сготвени на 90%. Ние ги направихме с лук и моркови, но можете да ползвате и праз. Скилидка чесън ще добави още вкус. Каймата има нужда от подправки и от вкусове, за да може да блесне. Иначе не е нищо особено.

Тези рулца с кайма на Mate Kitchen са направени с най-обикновени кори за баница. Просто слагахме по две, за да не се разкъсат. Може да ги направите и с печени на сач, както и с турските кори, с които се прави цигара бюрек. Дължината е изцяло по ваш избор. Ние ги направихме по 10 см, но може да разрежете корите и наполовина и вашите рулца да станат по-дълги.

Ако се чудите защо в списъка с продукти за хрупкавите рулца с кайма има пармезан, а не кашкавал, ще ви кажем веднага. Идеята е плънката да не се разтегля като спагети, когато отхапете, а да си стои в рулцето и да има лекия солен вкус на сиренето. Това се постига по-лесно именно с пармезан.

Когато ги печете, няма нужда да оставяте голямо разстояние между рулцата в тавата, защото няма да се надуват и съответно няма опасност да се залепят едно за друго.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и морковите на ситно и ги задушете в олиото за няколко минути. След като поомекнат, добавете каймата и задушавайте докато попие цялата течност и стане на трохи.

2. Дръпнете я от огъня и сложете в нея настъргания пармезан и накълцан магданоз. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер. Оставете плънката за рулцата да се изстуди.

3. Сложете корите на плота, разрежете ги вертикално на 3 ивици. Намажете всяка кора с олио, прегънете на две и сложете по малко пълнеж по дължина. Завийте на руло и сложете в тава, покрита с хартия за печене.

4. След като направите рулцата, ги намажете отгоре с олио и печете на 180 градуса за 15-20 минути да се зачервят хубаво.

Внимание: Съдържа кори за баница, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти