Хрупкави рибни филенца

Да поглезим себе си и близките ни хора

Хрупкави рибни филенца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти:400 г филе от акула
3 яйца
брашно
галета
натурален корнфлейкс

За маринатата:
сок от 1 лимон
1 чаена лъжичка настъргана кора от лимон
2 супени лъжици горчица
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжичка сол
черен пипер
1 смачкана скилидка чесън
1 чаена лъжичка смес от суха салвия и розмарин

Приготвяне:
Смесете в купичка всички съставки за маринатата и ги разбъркайте до гладка каша. Нарежете рибното филе на лентички и го мариновайте със сместа. След това нека престои така за един час.

Панирайте маринованите парченца в брашно, разбито яйце и галета. Оставете месото настрана за 10 минути, за да може галетата да изсъхне добре по рибата и да я запечата. Така тя остава сочна, а панировката - хрупкава.

Сложете корнфлейкса в найлонова торбичка и го надробете на по-ситни парченца с чукче за пържоли (или го претрийте леко с точилка). Потопете отново панираните парченца риба в яйце и оваляйте в корнфлейкса. Изпържете ги в маслена баня, а по желание сервирайте ястието с млечно-майонезен сос (приготвен от равни части майонеза и кисело мляко, гарнирани с малко чесън).

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти