Хлебен пудинг с гъби

Засищащо основно без месце

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 хляб с дебела кора (600 г)
600 мл пилешки бульон
350 г печурки
200 г заквасена сметана
100 г кашкавал
50 г краве масло
50 мл бял вермут
3 яйца
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Хлябът се реже на кубчета и се запича в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 10 минути.

Лукът и чесънът се наситняват. Готвят се в маслото с вермута и майорана. Когато течността се изпари, се оставят да се запържат.

Добавят се гъбите, почистени и нарязани на едро, и се оставят да се запържат.

Сметаната се разбива с горчицата и яйцата. Налива се затопленият бульон, овкусява се със сол и пипер и хубаво се разбърква.

Хлябът се слага в тава, залива се с яйчената смес и се оставя да поеме течността.

Добавят се гъбите и се разбърква.

Поръсва се с настърган кашкавал. Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 20 минути .

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Масленките на милионера

Лимонени сладки в 3 стъпки

Бързи сладки с бадеми

Шоколадови мъфини с аромат на кафе, ванилия и канела

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти