Хайдушки кебап

Хайдушки кебап

Хайдушки кебап
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Тази рецепта, вдъхновена от странджанската кухня, изумява с чудесното използване на недооценяваното овче месо, като го съчетава с гъби, зеленчуци, мащерка и с финия характерен аромат на лозовите листа. 

Необходими продукти за 4 порции:

1 кг овнешко месо
100 г гъби, нарязани на филии
100 г стопено масло
2 връзки пресен лук, нарязани на ситно
3 домата, обелени и нарязани на кубчета
5 картофа, нарязани на кубчета
5 лютиви пиперки
6 скилидки чесън
1 с. л. мащерка или чубрица
1 ч. л. червен пипер
10 лозови листа
 сол и пипер на вкус

Необходими продукти:
Месото се нарязва на малки кубчета и към него се прибавят лукът, гъбите, картофите, обелените скилидки чесън, целите лютиви пиперки, мащерката и доматите. Сместа се разбърква с маслото и се подправя със сол и пипер на вкус.

Лозовите листа се разстилат върху хартия за печене. Отгоре се изсипват месото и зеленчуците, завиват се с листата, а след това и с хартията. Пакетът се обвива и с алуминиево фолио.

Кебапът се готви във фурната на 160° С около 2 часа, отстранява се фолиото и се допича още 1 час. Поднася се с прясна салата.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Тас кебап

Винен кебап

Вкусът и екзотиката на Анадола

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти