Гювеч с три вида месо

Когато поискате нещо топло, питателно и вкусно

3.6 от общо 5 гласа
175 мин.
Необходими продукти

свинско месо - 300 гр  

телешко месо - 300 гр 

агнешко месо или шилешко - 300 гр 

олио - 100 мл 

стерелизиран зелен боб може и пресен или замразен - 300 гр 

лук - 3 глави 

патладжан - 2 броя

червени чушки - 3-4 броя 

моркови - 3-4 броя 

домати - 3 броя 

тиквички - 1 бр 

магданоз - 1 връзка 

червен пипер - 1 с.л. 

черен пипер зърна, на вкус

сол на вкус 

Гювеч с три вида месо звучи особено примамливо, когато температурите навън паднат и студеното време като че с мегафон напомни за себе си. Тялото започва да моли за нещо топло, питателно и вкусно. Дори само от мисълта за салата му става студено. Да не говорим пък за таратор. Трябва да е нещо със сосче, да може да се потопи хапка хляб в него.

Тази рецепта за пъстър гювеч с три вида месо на Mate Kitchen ще ви даде всичко. Имаме свинско, телешко и агнешко, чиито вкусове се балансират перфектно, и зеленчуци, събрали цялото богатство на есента. Имаме патладжан, тиквичка, великолепни сладки червени чушки, моркови, лук, домати, зелен боб. Ако искате, може да добавите и шепа бамя. Пред толкова пъстра чиния човек някак естествено забравя, че навън е студено. А пък и докато се сготви гювечът, вкъщи става топло и уютно. Защото това е от лесните, но бавни рецепти, на които им трябва време, за да превърнат обикновената комбинация от месо и зеленчуци в съвършеното ястие.

Ще видите във видеото на Mate Kitchen, че приготвят техния гювеч в най-обикновена тава. Единственото изискване към нея е да е достатъчно дълбока, защото зеленчуците са много. Разбира се, ястието ще стане още по-вкусно, ако го направите в класически глинен гювеч или гърне, но това съвсем не е задължително. По-важно е желанието!

Начин на приготвяне:

1. Измийте трите вида месо и го нарежете на средно големи парчета.

2. В загрято олио запържете предварително нарязания лук колкото да омекне, след това добавете месото, запържете го и дръпнете тигана от огъня.

3. Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете ги и ги оставете да се оцедят. Изчистете и останалите зеленчуци и ги нарежете на парченца. Отцедения вече патладжан добавете към зеленчуците.

4. Подготвените зеленчуци поставете в по-голяма намазнена тава, посолете ги, добавете черния пипер на зърна, червения пипер и сол на вкус. Размесете добре, добавете месото и размесете повторно.

5. Завийте тавата с фолио и я поставете в предварително загрята на 220 фурна за около 40 минути. След това намалете температурата на 200 градуса и го оставете за още час и половина.

6. Извадете гювеча, отстрането фолиото и го върнете във фурната за още 20-25 минути. Сервирайте го поръсен с магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти