Домашно канапе

Неустоимата комбинация от свинско и ябълки

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

свинско бонфиле - 4 парчета 

вратни пържоли - 4 парчета 

хляб за тостер - 4 филии 

яйце - 1 бр

олио - 100 мл  

ябълки - 2 бр 

черен пипер на вкус

сол на вкус

Всеки си има любима рецепта със свинско, която приготвя за специални поводи – Коледа, рождени и имени дни, гостувания на приятели. Ние си имаме цял списък. В него почетно място заема това ефектно домашно канапе.

A кулинарите от Mate Kitchen обичат тази рецепта по много причини. Месото се сготвя така добре, че се топи в устата. Комбинацията от свинско с деликатната сладост на ябълките е неустоима. Подправката е само една – черен пипер, което позволява на месото да блести с целия си естествен вкус. Освен това рецептата е лесна за изпълнение и не отнема много време, а ястието е достатъчно представително.  

Ако смятате, че мястото на ябълките е в десерта, можете да ги замените с гъби. Манатарките биха придали чудесен вкус и аромат, но и печурките вършат работа. Ползвайте по-големи и ги запържете леко в масло, преди да ги наредите върху месото. Така ще бъдат перфектно сготвени, когато излязат от фурната, съветват от Mate Kitchen.

Ако се чудите каква гарнитура да поднесете, ви предлагаме още една любима наша рецепта – карамелизирани лучени близалки. Вкусовете ще се съчетаят чудесно. Добавете и салата от печени чушки и орехи и не ви трябва нищо повече, само хубаво червено вино в достатъчно количество.

Начин на приготвяне:

1. Изтънете леко месото с чукче са месо. Поръсете го с черен пипер и го оставете за около час на студено.

2. Запържете месото до полуготовност в загрято олио от двете страни.

3. През това време почистете ябълките от семките и ги нарежете на филийки с дебелина около 1 см.

4. С помощта на клечки за зъби подредете канапетата. Най-отдолу се слага бонфилето, а после вратната пържола. Върху нея се подреждат нарязаните на филийки ябълки.

5. Сложете канапетата в йенска тава и ги допечете под капак на 220 градуса. Когато са почти готови, махнете капака и върху всяко сложете парче кашкавал. Върнете тавата във фурната, за да се зачерви кашкавалът.

6. През това време загрейте тиган с мазнина. Потопете филийките хляб в разбито яйце и ги изпържете от двете страни.

7. Поднесете канапетата върху изпържена филия хляб със свежа салата по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти