Бутер банички с телешки наденички

Ароматни и пухкави

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

бутер тесто - 1 лист 

телешки наденички сурови - 400 гр  

кашкавал - 100 гр 

яйца - 1 бр 

Нашата рецепта за бутер банички с ароматна и пикантна кайма от телешки наденички е любопитна интерпретация на тема бутер тесто. Можете да я приготвите, когато вкъщи е останало парче сурова наденица и се чудите какво да спретнете с него. Вместо да го оставите на рафта в хладилника, зад останалите продукти, и то в крайна сметка да стигне до боклука, го превърнете във вкусна закуска.

Баничките стават бързо и лесно. Те ще изпълнят неделната утрин в дома ви с аромат на печено телешко. Ако добавите към тях лютеница или друг вид разядка и купичка таратор например, можете да ги превърнете и в засищащ обяд.

За да се надигнат добре, спазвайте основните правила при работа с бутер тесто. То трябва да се е размразило, но да не е твърде меко, предупреждават от Mate Kitchen. Така с него се работи по-лесно, не се разтяга и не лепне. При необходимост можете да го разточите леко с точилка или да го разтеглите с ръка. Реже се задължително с остър нож. Пече се в предварително загрята фурна, по възможност с вентилатор.

Ще ви споделим една малка тайна на кулинарите от Mate Kitchen. За да залепват по-лесно краищата на тестото и да не се отварят баничките, навлажнявайте с вода ръбовете. Бутер банички с красив и апетитен загар ще получите, ако ги намажете с разбито яйце.

Начин на приготвяне:

1. Обелете наденичките и сложете каймата в купа. Размачкайте я с ръка или вилица и оставете встрани.

2. Разстелете бутер тестото и го нарежете на правоъгълни парчета. Във всяко разпределете от каймата по диагонал и прехлупете двата края, така че да се получи лодка.

3. Намажете тавата и наредете баничките в нея. Оставете достатъчно разстояние между тях, защото се надуват по време на печенето.

4. Намажете баничките с разбито яйце, за да придобият апетитен загар.

5. Печете бутер баничките в предварително загрята на 200 градуса докато придобият златист цвят. Извадете ги от фурната, поръсете ги с настърган кашкавал и ги върнете за още няколко минути, докато кашкавалът се разтопи и зачерви.

6. Сервирайте вкусните бутер банички с телешки наденички топли, с чаша айрян. По желание поднесете и сос за топене.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти