Бавно печен агнешки бут

Да запалим огъня с Нико Рейнолдс

0 от общо 0 гласа
360 мин.
Необходими продукти

1 агнешки бут (1.6 кг)

За сухата марината:

2 с.л. сумак

2 с.л. сушена мента

2 с.л. сушен босилек

1 с.л. сушен риган

1 с.л. червен пипер

1 с.л. сол

За шприца:

4 скилидки чесън

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сушен риган

2 дафинови листа

1 стрък розмарин

3 с.л. сол

500 мл вода

Това е рецепта за бавно печен агнешки бут в барбекю с капак. Първо в месото се втрива смес от сухи подправки, след това през определен период от време месото се пръска с шприц от подправки, чесън и вода. Накрая месото се увива във фолио и се пече още 2 часа. В резултат ще получите ароматно агнешко, което само се къса.

Начин на приготвяне:

1. За шприца сипете водата в тенджерка и пуснете в нея дафиновите листа и стръка розмарин. Добавете и солта. Изчакайте водата да се загрее леко. Пробийте дупчици в капачката на малка пластмасова бутилка. В бутилката сложете обелените скилидки чесън, червения пипер и сушения риган. Прехвърлете стръка розмарин и дафиновите листа. Залейте с топлата вода. Затворете бутилката и разклатете много добре.

2. Изрежете част от излишната мазнина на месото. Направете повърхностни разрези в месото. Смесете в купичка подправките за сухата марината и разбъркайте. След това поръсете много добре целия бут и втрийте подправките в месото.

3. Поставете агнешкия бут в барбекю с капак и с функция за опушване (т.е. с комин), на жарава. Печете месото общо 5 часа. Като минат 1 ½ ч., напръскайте месото с шприца и затворете капака. Продължете да пръскате месото с шприца на всеки 20 минути, докато останат 2 часа от печенето. Напръскайте го за последен път и го увийте в два листа алуминиево фолио. Върнете върху скарата и печете 2 часа.

4. Сервирайте агнешкия бут, като накъсате месото с вилица. Поръсете с листа кориандър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти