Ароматно бонфиле с розмарин за 30 минути

Полято със сос "Порто"

Ароматно бонфиле с розмарин за 30 минути
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
800 г свинско бонфиле
2 стръка розмарин
2 с. л. зехтин
600 г бейби моркови
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
розмарин за украса

за соса:
150 г червен лук
2 с. л. зехтин
1 с. л. доматено пюре
300 мл „Порто“
1 с. л. краве масло
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Месото се натрива със сол и пипер и по цялата му дължина се набожда с листенцата розмарин. Запечатва се от всички страни в тиган със зехтина и се пече 6–7 минути на 200 градуса.

2. Морковите се режат и се варят, докато омекнат, но без да са разварени. Отцеждат се и се сотират 2–3 минути в маслото.

3. Лукът за соса се наситнява и се глазира за 3–4 минути в зехтина, добавя се пюрето, сипва се портото и се посолява. Добавя се и сосът от печеното месо. Течността се вари, докато се редуцира наполовина, добавя се маслото и тиганът се дръпва от огъня, като сосът се бърка непрекъснато.

4. Месото се нарязва на филийки, залива се със соса и отстрани се разпределят морковите. Украсява се с розмарин и се поднася.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Спагети със свинско месо

Свинско с фъстъци за 20 минути

Пълнени камби със свинско

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти