Създадено за ЗАХИРА

Торта с шоколадов трюфел и кафява захар „Захира“

Съвършената комбинация за всеки успешен сладкиш

0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

яйца - 7 бр - 4.66 лв

кафява захар Захира - 150 гр - 0.55 лв

натурален шоколад - 500 гр - 10.50 лв

млечен шоколад - 200 гр - 3.98 лв

прясно мляко - 150 мл - 0.43 лв

сладкарска сметана - 500 мл - 8.98 лв

брашно - 70 гр - 0.08 лв

бадемово брашно - 50 гр - 3.00 лв

галета - 100 гр - 0.33 лв

бакпулвер 10 грама - 1 пакетче - 0.21 лв

масло - 125 гр - 3.30 лв

течен шоколад - 125 гр - 2.38 лв

Повярвайте, няма да откажете парче торта с шоколадов трюфел и кафява захар дори да си падате повече по сметановите торти. Тази е неустоима – сочна, сладка, с опияняващо ухание на шоколад. И като за домашен десерт се приготвя не особено трудно. Можете да подсладите делника с нея или да я запазите за специален повод, макар че тя сама по себе си е достатъчен повод.

Все по-често при приготвянето на шоколадови торти предпочитаме да използваме кафява захар. За разлика от бялата, тя придава и вкус, и аромат, а това прави сладкото изживяване много по-интензивно. Този път Mate Kitchen използваха кафява тръстикова захар „Захира“. Тя се извлича от захарна тръстика. Има типичен златисто-кафяв цвят, фин аромат и карамелен вкус. Подходяща е за печене с ядки, мед, шоколад и сушени плодове, а също за мюсли, плодови салати и суфле.

В тази торта с шоколадов трюфел и кафява захар се съчетава великолепно с бадемовото брашно, млечния и натуралния вида шоколад и маслото. Това е съвършената комбинация за всеки успешен сладкиш.

Вкусът на тортата е неповторим и завладяващ, истинска греховна сладост. Почитателите на шоколада ще я оценят по достойнство. С чаша силно кафе за контраст на цялото шоколадово изобилие е… ммммммм.

Трудно е това удоволствие да се опише с думи. Трябва да си я направите, за да разберете. Всяка малка хапка си струва усилието, уверяват от Mate Kitchen. Декорирайте по ваш вкус – с какао, бонбони с ядки, печени ядки. Всичко, което ще допълни шоколада и ви допада, разбира се, е подходящо.

Приятно сладкотворене и да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте яйцата заедно с кафявата захар "Захира". Към тях прибавете мекото масло и течния шоколад и разбийте отново до гладка и хомогенна смес.

2. При непрекъснато бъркане добавете бакпулвера, брашното, галетата и бадемовото брашно. Разбивайте докато се получи меко тесто.

3. Изсипете сместа в кръгла форма с подвижно дъно, покрито с хартия за печене. Печете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист загар и суха клечка.

4. След като блатът се изпече, го извадете от формата и оставете върху решетка да изстине напълно.

5. През това време в касерола кипнете сметаната и прясното мляко и с тях залейте млечния и черния шоколад. Разбъркайте добре докато шоколадът се разтопи напълно и се получи гладка смес. Оставете я встрани да се охлади за 10-15 минути.

6. Разделете изстиналия блат на 3 равни части, а шоколадовата смес на 4. Върху всеки блат намажете от охладената шоколадова смес и накрая покрийте тортата отгоре.

7. Приберете тортата в хладилника за поне 4-5 часа (най-добре за 1 нощ). След като стегне, я извадете от хладилника и я залейте с разтопената в микровълнова фурна или на водна баня шоколадова глазура, която запазихте. Декорирайте по желание и сервирайте.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти